Wil je adverteren op social media ?

De gemiddelde pagina van Facebook en Instagram staan tegenwoordig al snel vol met advertenties. Deze advertenties zijn aan de hand van je zoekgeschiedenis en interesses geselecteerd om op je tijdlijn te verschijnen. Door de toename van adverteren op social media wordt het steeds moeilijker om de aandacht van de consument te trekken. Het creëren van organisch content is een steeds grotere uitdaging maar dit betekend niet dat het niet meer werkt. Het is ook niet zo gek als je ziet dat steeds meer mensen tenminste een profiel hebben op de sociale media. In deze blog zal je lezen op over de werking van adverteren op social media.

Van de etalage naar de toonbank

Het concept van adverteren op social media ligt bij het doelgericht communiceren van een specifieke boodschap. Hoewel de mens vaak als een kuddedier omschreven wordt is hier op het internet vaak weinig van te merken. Het concurrentiebeding tussen de webshops is groot en de consument is altijd op zoek naar goedkopere of betere alternatieven. Door je te onderscheiden door middel van adverteren op social media speel je eigenlijk mee met dit concept. De uitdaging is niet of je je moet onderscheiden maar hoe je dat moet doen. Er zijn verschillende type boodschappen met verschillende doeleinden waaruit je kan kiezen. Daarnaast dient de boodschap aan te sluiten bij de doelgroep en vervolgens ook tractie te creëren. Indien je de doelgroep wilt informeren zal je een geheel andere boodschap moeten voorbereiden dan wanneer je iemand wilt aanzetten tot een aankoop. Alle consumenten zullen de salesfunnel moeten doorlopen of ze nou eindigen met een aankoop of niet. De uitdaging voor adverteren op social media is om aan het begin van de salesfunnel de consument te enthousiasmeren.

 

 

De salesfunnel van adverteren op social media

De befaamde salesfunnel is eigenlijk overal toepasbaar aangezien het een reis beschrijft. De reis van een consument vanaf het moment dat de consument in aanraking komt met de dienst en/of product. Vooraan in de tunnel zal de eerste stap bewustzijn voor de consument zijn. Dit betekent dat de consument nu op de hoogte is van je merk of product. Naarmate de consument verder de tunnel inrijdt arriveert die in het midden van de tunnel. Hier zal de consument je product en/of merk meenemen in de overweging voor de aankoop. Dit is ook het moment dat je een gepersonaliseerde boodschap dient te verzenden. Wanneer de consument bijna door de tunnel is arriveer je bij de laatste stap binnen de sales funnel. Deze stap is gericht op het tot aankoop zetten van de consument. Dit doe je door activerende advertenties en aanbiedingen te presenteren. Hier wordt met adverteren op social media flink op ingespeeld. Het activeren van de kooplust van de consument in de laatste fase van de tunnel is de essentie van adverteren op social media.

 

Adverteren op social media

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *