Relatietherapie voor de juiste balans

Als je merkt dat je relatie stroef loopt en beide partijen dit graag anders zouden willen zien, is het goed om in relatietherapie te gaan. Dat doe je bij voorkeur gedurende de relatie en niet als die al op de klippen gelopen is. Tijdens de relatietherapie hoop je het antwoord te vinden op vragen als hoe vind jij je gevoel terug, is ruzie normaal, hoe vrij laat je elkaar eigenlijk en kan ik mijn partner eigenlijk nog wel vertrouwen?

RelatietherapieAltijd eerst een intakegesprek

Relatietherapie schakel je in als je denkt niet zelfstandig uit je impasse te kunnen komen. Je gaat samen met een relatietherapeut het gesprek aan. Hoe lang het traject duurt, is op voorhand nooit te zeggen en voor iedereen weer anders. Bovendien ligt het ook sterk aan de energie die je er zelf in wilt steken. In alle gevallen wordt eerst een intakegesprek gehouden en vervolgens start wat men een behandeling noemt. Gemiddeld genomen bestaat relatietherapie uit tien lessen. Relatietherapie kan ook versneld aangeboden worden, terwijl je ook therapie├źn hebben die in beginsel gedurende een weekend zijn. In dat geval worden de sessies intensiever en zijn er twee behandelingen op een dag.

Geen energie meer in de relatie willen steken

Wanneer je in relatietherapie gaat? Dat kan zijn als er sprake is van onbegrip en je niets meer deelt met je partner, niets meer dan met een vriend, collega, broer of zus. Ook het feit dat je helemaal geen energie meer steekt in de relatie en elke moeite je te veel is, is een duidelijk signaal dat er iets niet goed is en relatietherapie kan helpen. Zeker als jij liever alleen bent of opmerkingen van je partner als gezeur ziet is het hoogste tijd voor relatietherapie. De relatietherapeut heeft dan doorgaans de rol van mediator, een baken van rust tussen twee elkaar niet begrijpende partijen.

Een liefdesrelatie is iets persoonlijks

Ook als mensen plotseling al hun vrije tijd aan een sport of een hobby besteden is relatietherapie aan te raden. Mensen kiezen dan voor die vrijetijdsbesteding om de tijd maar niet met hun partner door te hoeven brengen. Voor de goede orde; er bestaat niet zoiets als een perfecte relatie. Iedereen heeft een hem of haar kenmerkende levensstijl immers. Een relatie is niet te vangen in cijfers en statistieken, een relatie is meer een kunstwerk, zoals een liefdesrelatie iets persoonlijks is. Wat jij belangrijk vindt, kan voor een ander weer totaal irrelevant zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *