Oedeemtherapie Venlo

Oedeemtherapie Venlo

 

Opzoek naar oedeemtherapie in de regio van Venlo? Dan zal je niet ver moeten zoeken, want in Venlo zijn er verschillende therapeuten die oedeemtherapie Venlo aanbieden! Maar wat is oedeemtherapie eigenlijk en wie heeft er baat bij?

 

Wat is oedeemtherapie?

Oedeemtherapie is speciaal ontwikkeld voor mensen die last hebben van oedeem, in zijn verschillende soorten. Een vaak voorkomende vorm van oedeem is lymfeoedeem. Een lymfeoedeem is eigenlijk een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Deze oedeem kan verschillende oorzaken hebben, waaronder kanker, littekens, chemotherapie, een operatie, enzovoort. Dit teveel aan vocht zet zich in de lymfevaten, met alle gevolgen van dien. Een oedeemfysiotherapeut gaat ervoor zorgen dat de afvoer van vocht gestimuleerd wordt. Dit doet hij doormiddel van verschillende soorten oefentherapie en massage. Dit is een proces dat lang kan duren en daarom is geduld bij deze vorm van therapie erg belangrijk!

 

Voor wie is oedeemtherapie?

Oedeemtherapie is dus ideaal voor mensen die door ziekte, ongeval of bij geboorte last hebben van een of andere vorm van oedeem. Deze therapie kan helpen om het probleem te verhelpen en de pijn te verlichten, zodat dagelijkse activiteiten minder belemmert worden.

 

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Als je ten rade gaat bij een oedeemfysiotherapeut, dan zal jij je aan een aantal dingen kunnen verwachten. Als eerste gaat de fysiotherapeut je persoonlijke situatie bekijken. Hij beoordeelt de aard, oorzaak en ernst van het probleem en gaat daarna te werk. Allereerst(of soms als laatst, de volgorde maakt niet uit) geeft de fysiotherapeut je informatie mee over de leefregels en huidhygiëne. Dat is een belangrijk onderdeel, want hierdoor weet jij wat je zelf kunt doen aan je oedeemprobleem. Daarna gaat hij een manuele lymfedrainage uitvoeren. Dit is een speciale techniek waardoor de afvoer van oedeem wordt bevorderd. Er wordt ook aan lymftaping gedaan en daarna worden er je ademhalingstechnieken aangeleerd. Want ook de juiste ademhaling is belangrijk in het genezingsproces. De fysiotherapeut kan je tot slot ook steunkousen aanmeten. Hoe sneller je voor oedeemtherapie zult kiezen, hoe beter de resultaten zullen zijn. Hou hier dus rekening mee!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *