Catering Rotterdam voor ieders gemak

Catering RotterdamCatering, ook wel maaltijdverzorging, maaltijdvoorziening of de levering van maaltijden genoemd, is een uit Engeland overgewaaide term die wordt gebruikt voor het verzorgen van eten en drinken voor evenementen, bedrijven of feesten. Het voedsel wordt door cateraars gemaakt. Letterlijk vertaald, als we kijken naar het werkwoord to cater dan betekent catering iets als voorzien van, leveren aan of zorgen voor. Catering is heel veel meer dan het eten en drinken dat je voorgeschoteld wordt. Het is een groeiende bedrijfstak, een bedrijfstak die tegenwoordig ook complete evenementen organiseert.

Meer dan een miljard euro omzet

Catering is een grote bedrijfstak in ons land. Je hebt tal van grote, landelijk opererende bedrijven die catering verzorgen, iets dat ze doen op contractbasis. In ons land wordt in de cateringwereld meer dan een miljard euro omgezet. Binnen de cateringwereld onderscheid je weer verschillende takken. Bedrijfscatering is daarvan de grootste, denk in dat kader maar eens aan ziekenhuizen en ook gevangenissen. De cateraar verzorgt in deze gevallen alle drie de maaltijden per dag.

Cateraars kunnen tegenwoordig steeds meer maatwerk leveren

Door voor catering te kiezen, kunnen grotere bedrijven die er gebruik van maken zich gewoon op hun kernactiviteit richten. De cateraar kan bovendien goedkoper en efficiënter werken, onder meer natuurlijk vanwege het feit dat ze groot in kunnen kopen en de maaltijden centraal bereid kunnen worden. Je kunt overigens zeggen dat de cateraars steeds beter werk leveren en vooral ook maatwerk en dat steeds meer rekening gehouden kan worden met de wensen van de klanten. Bovendien worden de eisen waaraan een cateraar dient te voldoen ook steeds strenger.

Logistiek erg belangrijk bij catering op locatie

Bekende tak van catering is ook party- en evenementencatering, catering die verzorgd kan worden op de eigen maar eigenlijk op elke willekeurige locatie. Binnen deze tak van catering bestaat weer publiekscatering; de catering voor festivals en voetbalstadions maar ook VIP-catering, voor in de skyboxen in de stadions of bij sportevenementen. Bij deze manier van catering – en zeker als er op locatie gewerkt wordt- is de logistiek erg belangrijk. Daardoor maken de cateraars nogal wat kosten en dat wordt uiteraard in de prijs doorberekend.

De cateraar organiseert het gehele evenement

Soms kiezen organisaties daardoor voor een gedeeltelijke catering, terwijl aan de andere kant de cateraar ook meer en meer als organisator van een compleet evenement ingezet wordt. Catering is dus volop in ontwikkeling en heel veel meer dan dat bordje eten wat je voorgeschoteld krijgt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *